Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečník

Autor receptu: Martin75 (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Příprava: Omytá, vyzrálá neoloupaná jablka zbavíme jádřinců, nastrouháme je, promícháme s cukrem, přidáme tlučený hřebíček a necháme v kameninové míse stát do druhého dne. Druhý den vaříme tak dlouho, až zesklovatí. Jablečník vaříme do zásoby a uchováme v chladnu, v kameninových nádobách povázaných pergamenem. Používáme jako pomazánku na chléb, vdolky, do koláčků a buchet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |30. dubna 2013
zajímavé Odpovědět
DAMI |27. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!