Nejprve si připravíme kvásek z droždí, 70 ml vlažného mléka, lžíce cukru a dvou lžic mouky. Zbylou mouku spolu se špetkou soli prosejeme do mísy. Přidáme zbytek cukru a mléka, žloutky, citronovou kůru, připravený vykynutý kvásek a rozehřáté máslo (ovšem vlažné). Z této směsi vypracujeme těsto, které necháme asi 50 minut kynout. Mezitím si můžeme připravit náplň z jablek, cukru, skořice a ořechů (množství je na uvážení každého). Po nakynutí těsto propracujeme a na vále rozválíme na obdélník velikosti zhruba 30x40 cm. Tento obdélník rozkrojíme na tři pruhy 10x40 cm a do každého dílu vložíme jablečnou náplň a stočíme. Prameny na konci spojíme a upleteme z nich cop. Cop necháme ještě 15 minut dokynout a potřeme ho rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 45 minut.