Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečný džem se skořicí

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • badyán (hvězdičkové koření)
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 500 g jablek
  • 300 g želírovacího cukru
  • 4 lžíce rumu
  • 1/4 l jablečného moštu nebo džusu
  • 1 celá skořice

Pracovní postup:

Jablka oloupejte a vykrájejte jim jádřince. Nakrájejte je na menší kousky, zalijte moštem či džusem, přihoďte celou skořici s hvězdičkovým kořením (badyánem) a dejte vařit. Postupně přidávejte cukr a vařte do zhoustnutí. Pak přisypte kyselinu citronovou a přidejte rum. Zamíchejte, ještě krátce povařte a na závěr vyndejte celé koření. Horký džem naplňte do vymytých a vysušených skleniček a sterilujte 10 minut při 85°C. Vyndejte, otočte víčky dolů a nechte vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Alma |24. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!