1) Ve větší míse smíchejte mouku a sůl, poté do těsta po částech vmíchávejte máslo. Následně po lžičkách přidávejte vodu. Následně zabalte těsto do igelitového pytlíku či potravinářské folie a na čtyři hodiny (nebo po celou noc) umístěte do ledničky. 2) Poté těsto rozdělte na jednu větší a jednu měnší část a opět prohněťte a tím větším těstem vyplňte dno a strany formy. 3) Předehřejte si troubu na 200 °C. 4) V druhé větší míse spolu smíchejte jablka nakrájená na plátky, cukr, lžíci polohrubé mouky a skořici. Vše důkladně zamíchejte a vyplňte tím formu. Navrch těsta naneste po kouskách dvě lžičky másla. Následně rozválejte druhou část těsta a rozkrájejte na proužky které přilepte do krajů ve tvaru mřížky, přebývající okraje neváhejte odříznout. 5) Koláč pečte v předehřáté troubě zhruba hodinu do té doby, než těsto zezlátne.