V míse smícháme mouku s kypřícím práškem a oběma cukry, přidáme vejce, mléko a rozpuštěnou Heru a umícháme těsto. 4-5 jablek oloupeme a nastrouháme je na hrubé slzy. Kulatou koláčovou formu nebo dortovou formu lehce vymažeme máslem. Na dno dáme vrstvu připravených jablek a lehce je ocukrujeme a poprášíme skořicí. Na jablka nalijeme rovnoměrně těsto. Koláč dáme péci do trouby předehřáté na 180°C a pečeme, až je těsto mírně zlatavé. Než se koláč upeče, připravíme si krém: uvaříme pudink z 300 ml mléka a 1 vanilkového pudinkového prášku. Necháme vychladnout. 150 g změklého másla utřeme se 3 lžícemi cukru moučka a pak po malých částech vmícháme studený pudink. Nakonec opatrně dochutíme troškou rumu. Upečený koláč vyndáme z trouby a hned ho překlopíme na tác tak, aby jablečná vrstva byla nahoře. Necháme ho vychladnout. Na vychladlý koláč naneseme krém a nakonec povrch postrouháme čokoládovou tyčinkou Margot. Před podáváním necháme koláč dobře vychladit.