Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečný sirup z džusu

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Když na podzim dostanete darem přepravku plnou jablek, tak je to víc než na štrúdl. Pokud máte odšťavňovač, snadno si připravíte skvělý sirup, který vám provoní celou zimu.

Množství: Na cca 2 litry
Obtížnost: Snadné
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Litr čerstvě vylisované jablečné šťávy dejte do hrnce, přisypte cukr, kyselinu citronovou a přiveďte k varu. Vypněte a přeceďte nejprve přes husté síto, abyste odstranili co nejvíce pěny, a pak ještě přes plátýnko (vyložte cedník čistou starší utěrkou).
  2. Sirup můžete rovnou horký přelít do čistých lahví. Pokud si chcete být ještě více jistí trvanlivostí, doporučuju čistý sirup ještě jednou přivést k varu.
  3. V chladu a temnu vydrží sirup nejméně rok, případný sediment není na škodu, je to zbytek jablečné vlákniny, který nezachytilo plátýnko.

Něco navíc:

Sirup můžete samozřejmě i ochutit. Přisypat na začátku sáček vanilkového cukru nebo třeba přidat špetku skořice či jiné oblíbené koření do sladkého.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!