Staňte se našimi fanoušky na:

Jablíčka v župánku

Autor receptu: gabriela.balova.3 (3 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jablíčka omyjeme a vyjmeme střed...(např. cukrářskou trubičkou). Nakrájíme podle velikosti na plátky 2 - 2.5 cm silné. Těsto rozválíme (max 0,5 cm, může být slabší). Rádýlkem nakrájíme na čtverce...dle velikosti jablíček. Plátky jablek poklademe na čtverce a rohy těsta zasuneme do otvoru. Naskládáme na pečící papír. Můžeme potřít rozkvedlaným vejcem (nemusíme). Pečeme dozlatova ( cca 170 stupňů) zhruba 15 min. Upečené pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým. Nejlepší jsou ještě teplé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!