Staňte se našimi fanoušky na:

Jablíčkový dezert

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, pak nakrájíme na kostičky. Dáme na připravenou pánev, ve které jsme rozehřáli máslo (množství másla si určíme sami podle své chuti). Přidáme nadrobno nakrájený vanilkový lusk a posypeme skořicí, necháme chvilku podusit. Jablka musíme hlídat, aby se zcela nerozvařila. Když jablka změkla (pouze trochu!), přilijeme amaretto. Opět necháme chviličku podusit, až jsou jablka nasáklá alkoholem - odstavíme. Dezert můžeme podávat jak teplý, tak studený.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

honzapetrik91 |25. června 2013
Skvělý recept Odpovědět
roxana-zdena |28. dubna 2013
Vypadá to dobře, zkusím:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!