Jablka oloupeme, jadřince vykrojíme, a nakrájíme silnější plátky, které pokapeme rumem. Z mléka, vajec, mouky, soli a piva si připravíme husté těstíčko, dobře ho prošleháme a jednotlivé plátky jablek v něm obalujeme. Hned vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme po obou stranách dozlatova. Pivo těstíčko nakypří, takže je jako nadýchané. Usmažená jablíčka pokládáme na ubrousek, aby se přebytečný tuk odsál. Pak je sypeme skořicovým cukrem nebo je v něm obalujeme. Ve stejném těstíčku můžeme smažit také jiné druhy ovoce. Velmi dobré jsou čerstvé právé švestky, které nakrojíme, vyjmeme pecku, místo ní vložíme oloupanou mandli nebo oříšek, obalíme v těstě, usmažíme a buď obalíme v cukru, nebo pokapeme rozehřátou čokoládou.