Jahodové věnečky
100
18
24
Oloupaná jablka zbavená jádřinců ihned namočíme do vody s citronovou šťávou, aby nezhnědla. I s nálevem je dáme do kastrůlku, přidáme 100g cukru a necháme cca 5 minut povařit, pak scedíme. Vyšleháme žloutky s vanilkovým a zbylým krupicovým cukrem /70g/; z bílků s malou špetkou soli ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec přidáme prosetou polohrubou mouku, nastrouhanou citronovu kůru a opatrně promícháme. Hotové těsto vlijeme do zapékací misky, vymazané olejem a vysypané hrubou moukou. Na těsto rozdělíme povařená jablka, otvory vzniklé po jádřinci vyplníme marmeládou smíchanou se strouhanými ořechy. Pečeme asi 40 minut při 150°.