Staňte se našimi fanoušky na:

Jablková bábovka

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce, cukr, van. cukr a olej pořádně našleháme, přidáme skořici, smíchanou s moukou a práškem do pečiva. Můžeme zakápnout i pár kapkami citronové šťávy. Oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka vmícháme do těsta. Cukr reguluji podle sladkosti jablek, raději pak dosladit, každá mají jinou chuť a k jaru jsou sladší, raději těsto ochutnat a dosladit. Je možné přidat i špetku soli. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C, zpočátku přikryjeme alobalem. Celkově se peče asi 40 minut, podle druhu trouby.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |25. června 2013
zkusím Odpovědět
roxana-zdena |2. května 2013
Vida, to by mne nenapadlo ... Odpovědět
pajunc |2. května 2013
výborná bábovka, jen jsem přidala místo nastrouhaných podušená jablka ;-) Odpovědět
Dessyna |15. března 2013
Může být docela vláčná a ne moc suchá, mňam. Odpovědět
Jirinaja |14. března 2013
vyzkouším Odpovědět
JanaB |5. března 2013
Určitě je dobrá. Odpovědět
Šuldeska |5. března 2013
Vypadá hezky. Odpovědět
barbara3|12. května 2013
vypadá to dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!