Na vál prosijeme mouku, přidáme změklé máslo , vejce, sůl a vodu a všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto. Rozválíme ho na tenký plát asi 5mm , vyložíme jím obdélníkovou pečící formu, a pečeme 25 minut při 150°C. V mléce uvaříme pudink podle návodu, jablka rozkrojíme na polovinu, oloupeme a zbavíme jádřince. Povrch jablek nakrojíme jemnými zářezy ve tvaru mřížky. Na pánvi rozehřejeme med s přírodním cukrem a skořicí. Když směs začne pěnit, přidáme jablka a necháme je zesklovatět. Pak je vyndáme na talíř a necháme lehce prochladnout. Vnitřek předpečeného korpusu vymažeme vrstvou džemu a zalijeme pudinkem. Na něj rovnoměrně rozložíme jablka a povrch posypeme drobenkou. Koláč ještě 30 minut pečeme při 180°C. TIP: Z části těsta vyválíme dva dlouhé, tenké válečky, které spleteme dohromady. Okraj koláče potřeme bílkem a připravený cop na něj pevně přitiskneme. Tento ozdobný okraj vypadá velice dobře.