Staňte se našimi fanoušky na:

Jablkovec bezlepkový

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnce dáme oloupaná nakrájená jablka bez jádřince, zalijeme citronovou šťávou a podlijeme vodou. Přidáme hřebíčky a skořici, dusíme až vznikne hustá kaše. Pak vyndáme koření a necháme vychladnout. Do vychladlé vmícháme žloutky utřené s cukrem, bezlepkovou strouhanku, rozinky, asi polovinu nasekaných mandlí a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto naplníme do formy vymazané a vysypané formy zvolna pečeme asi 60 minut na 180°C. Hotové posypeme zbytkem mandlí a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!