Staňte se našimi fanoušky na:

Jablkovo - mandlový koláč s javorovým sirupem

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. 3 jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na osminky. Rozpustíme 30 g másla, přidáme jablka, vsypeme 50 g třtinového cukru, hřebíček a promícháme. Zahříváme za občasného míchání asi 5 - 7 minut, dokud jablka nezačnou zlátnout. Vyjmeme hřebíček, přidáme rozinky a zahříváme ještě asi 1 minutu, dokud nezměknou. Necháme vychladnout.
  2. Troubu předehřejeme na 160 °C a dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem.
  3. Rozmixujeme mandle spolu s mletými mandlemi nahrubo spolu se zázvorem a kypřícím práškem.
  4. Vyšleháme vejce, 230 g třtinového cukru a javorový sirup do pěny. Přidáme mandlovou směs a jablečnou hmotu a zlehka promícháme. Dáme do připravené formy.
  5. Na vrchní vrstvu nakrájíme 2 jablka, pokapeme citronovou šťávou, posypeme mandlemi, pokapeme 50 g rozpuštěného másla a posypeme 50 g třtinového cukru. Pečeme 60 - 75 minut. Necháme vychladnout a podáváme se zmrzlinou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!