Světlý korpus: 2 vejce,50g cukru,1 lžička vanilkového cukru,70g hl. mouky, tuk a mouka na formu V míse vyšlehat vejce s oběma cukry do pěny, vmíchat postupně mouku. Těsto vlít do vymazané a vysypané formy a v péct 10 minut na 180°C, nechat vychladnout. Tmavý korpus: 2 vejce, 60g cukru, 25g hl.mouky, 15g hr.mouky, 1 lžíce kakaa, 25 ml oleje Žloutky vyšlehat s cukrem do pěny, z bílků připravit tuhý sníh, obě směsi opatrně propojit, aby sníh nespadl. Vmíchat mouku, kakao a olej. Lesklé těsto vlít do vamazané a vysypané formy a péct 10-15 minut na 180°C. Náplň: 600g jablek, 60g cukru, špetka citronové kůry, špetka skořice, 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 100 ml vody, 1/2 sáčku vanilk.cukru Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájet na plátky a nasypat do kastrolu, přidar cukr, citronovou kůru, skořici, trochu vody a jablka dusit doměkka. Do horké směsi vlít pudinkový prášek rozmíchaný ve 100 ml vody, vmíchat vanilkový cukr a pak 2 minuty vařit. Na konec: 2 lžíce jahodové marmelády, 250 ml smetany na ušlehání, 30g vlašských ořechů Světlý korpus potřít jahodovou marmeládou a přiklopit korpusem tmavým, vložit do čisté formy a rozetřít na ně horkou jablečnou směs. V chladu nechat zatuhnout a před podáváním dozdobit dort šlehačkou a clašskými ořechy.