Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Z mouky, prášku do pečiva, obou cukrů, soli, vajec a nakrájeného chladného másla uhněteme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a necháme uležet v chladničce. Jablka rozčtvrtíme a dužinu nakrájíme na kousky, ty pokapeme citronovou šťávou šťávou. Vyválíme polovinu těsta, dáme ho na vymazaný plech a několikrát vidličkou propíchneme. Jablka smícháme s mandlemi i rozinkami a rozdělíme je na těsto. Odřízneme kousek těsta a vykrájíme z něj kytičky. Zbytek těsta vyválíme na velikost plechu, plát dáme na jablka, okraje přitiskneme a na koláč rozložíme kytičky. Pečeme asi 40 minut na 200°C. Moučkový cukr utřeme s limetkovou šťávou a vlažný koláč polevou potřeme, necháme úplně vychladnout.