Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Žloutky s 2/3 krystalového cukru utřeme do pěny, promícháme s jablky, ořechy a moukou, prosátou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a všleháme zbytek krystalového cukru, sníh lehce všleháme do těsta. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu, pečeme na 180°C asi 45-50 minut, jestli je upečený zkontrolujeme špejlí. Cukr se žloutky utřeme, nádobu vložíme do vodní lázně a za stálého míchání nahřejeme. Do prochladlé žloutkové pěny po částech všleháme změklé máslo, rum a nakonec vmícháme ořechy. Prochladlý dort vyklopíme, rozkrojíme, potřeme krémem, pláty spojíme, krémem potřeme i po stranách. Dort ozdobíme zbytkem krému a poklademe půlkami ořechů.