Staňte se našimi fanoušky na:

Jablkový píchanec

Autor receptu: planeta (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(1 hlas)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

5 žloutků s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme rozehřáté vychladlé máslo, 3 lžíce mléka ( nebo smetany ), 1/2 prášku do pečiva a polohrubou mouku, z 5 bílků uděláme tuhý sníh , opatrně vmícháme do těsta, jemné těsto vlijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kusy, jablka napícháme do těsta hutě jedno vedle druhého, nakonec posypeme skořicovým cukrem, pečeme v předehřáté troubě na 185 °C cca 25 min., kontrolu provedeme špejlí, můžeme krájet ještě za tepla nožem ponořeným do vody

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Kačka2 |25. dubna 2017
Super název... Odpovědět
planeta |2. června 2017
je to recept mojí mamky a vždy se tomu tak říkalo
planeta |28. června 2013
když se chcete zbavit přebytečných jablek, udělejte si píchanec, Odpovědět
kote19 |26. února 2013
lákavé :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!