1. TĚSTO: 150g hladké mouky, 70g másla, 40g moučkového cukru, 1 žloutek Mouku prosijeme na vál, přidáme změklé máslo, cukr a žloutek, zpracujeme těsto a necháme ho v chladu asi 30 minut odležet. NÁPLŇ: 50g rýže, 3dl mléka, 60g pískového cukru, 3 středně velká jablka, 50g rozinek Přebranou a spařenou rýži zalijeme mlékem a uvaříme doměkka. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kostky. Do prochladlé rýže vmícháme cukr, jablka a rozinky. Odleželé těsto rozválíme na placku a dáme do dortové formy, těsto vytlačíme do stran. Krátce je zapečeme (10-15 minut na 180°C). Na těsto rozetřeme náplň, uhladíme a dáme znovu zapéct (30 minut na 180°C). 2. TĚSTO: 2 bílky, 100g pískového cukru, 1 žloutek, 50g polohrubé mouky Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků a vešleháme cukr. Lehce vmícháme žloutek a mouku, rozetřeme na koláč a dopečeme (20-25 minut na 180°). Vychladlý koláč pocukrujeme a nakrájíme na dílky.