Staňte se našimi fanoušky na:

Jablkový rýžový koláč

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. TĚSTO: 150g hladké mouky, 70g másla, 40g moučkového cukru, 1 žloutek Mouku prosijeme na vál, přidáme změklé máslo, cukr a žloutek, zpracujeme těsto a necháme ho v chladu asi 30 minut odležet. NÁPLŇ: 50g rýže, 3dl mléka, 60g pískového cukru, 3 středně velká jablka, 50g rozinek Přebranou a spařenou rýži zalijeme mlékem a uvaříme doměkka. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kostky. Do prochladlé rýže vmícháme cukr, jablka a rozinky. Odleželé těsto rozválíme na placku a dáme do dortové formy, těsto vytlačíme do stran. Krátce je zapečeme (10-15 minut na 180°C). Na těsto rozetřeme náplň, uhladíme a dáme znovu zapéct (30 minut na 180°C). 2. TĚSTO: 2 bílky, 100g pískového cukru, 1 žloutek, 50g polohrubé mouky Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků a vešleháme cukr. Lehce vmícháme žloutek a mouku, rozetřeme na koláč a dopečeme (20-25 minut na 180°). Vychladlý koláč pocukrujeme a nakrájíme na dílky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |16. řijna 2014
Děkuji :-). Odpovědět
janatka |15. řijna 2014
Máme ochutnáno a jedlo to je.Připomíná to trošku lepší rýžový nákyp.To není urážka,ale pochvala!!!!! Odpovědět
janatka |14. řijna 2014
Vyzkoušeno-těsto jsem předpekla 10 minut,poté co jsem tam dala náplň 45 minut a s vrchním těstem ještě dalších 15 minut.Uvidíme jak bude chutnat chladí se. Odpovědět
janatka |14. řijna 2014
Chybí mi tu jak dlouho se to má zapéct s náplní??? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!