Staňte se našimi fanoušky na:

Jägerrecht - dia 32 S

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept pro 6 osob: Omytou a oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky a s jednou rozčtvrcenou cibulí osmažíme krátce na sádle. Přidáme oloupaný česnek, koření a zalijeme vodou. Do základu dáme jelení srdce a jazyk, osolíme, dolijeme vodou tak, aby maso bylo potopené a vaříme doměkka cca 1 hodinu. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a se sádlem ji osmahneme. Do pánce dáme odblaněná a pokrájená jelení játra, opepříme a opečeme dohněda. Játra vybereme na misku a ve výpeku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme jíšku. Zalijeme naběračkou vývaru a naběračkou červeného vína. Dobře rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Provaříme s kouskem citronové kůry cca 20 minut. Do téměř hotové omáčky vmícháme šípkovou zavařeninu a krátce prohřejeme. Do omáčky přidáme na kostky nakrájené ovařené srdce a jazyk. Můžeme přidat i drobně pokrájenou vařenou mrkev. Servírujeme s noky nebo houskovým knedlíkem. 1 porce = 500 kcal - T 27 - S 32 - CH 293

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!