Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Jáhly propereme několikrát vroucí vodou. Přendáme do kastrolu a zalijeme 700ml vařicí vody, přidáme lžíci másla a vaříme 15-20 minut. Kaši necháme vychladnout. Švestky omyjeme, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut bobtnat. Pak je scedíme, necháme okapat a překrájíme na půlky. Zapékací formu vymažeme zbytkem másla a vysypeme strouhankou. Cukr se žloutky vyšleháme do pěny, bílky se špetkou soli do sněhu. Jáhlovou kaši promícháme se žloutkovou hmotou, ochutíme skořicí a pak do ní zlehka vmícháme sníh. Na dno pekáčku rozetřeme polovinu těsta, poklademe švestkami, zakryjeme zbytkem těsta a pečeme 55 minut na 160°C. Hotový jahelník poprášíme moučkovým bio cukrem.