Tvarohovo-povidlové řezy
45
13
9
Ve vodě a v mléce si uvaříme z jáhel za občasného míchání kaši. Kaši necháme chladnout, mezi tím si oddělíme bílky od žloutků, z bílků ušleháme pevný sníh. Do vychladlé kaše zamícháme žloutky, osladíme medem/cukrem/stévií (já jsem použila lžičku stévie, jablíčka byla dost sladká) a nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Tvaroh smícháme s vanilkovou esencí a trochou mléka, kdo má rád sladší, opět může přidat podle chuti cukr. Jablka nastrouháme a přidáme skořici. Vyložíme si srnčí hřbet pečícím papírem, na který poklademe půlku vychladlé kaše, na to ochucený tvaroh, jablka a dáme druhou půlku kaše. Pečeme dozlatova, necháme vychladnout a můžeme podávat.