Divte se nebo ne, toto je opravdická bašta. Samozřejmě, kdo nerad brokolici, ten mi dá košem, ale zdravě se živící část lidstva nepohrdne. Slanina je pro masožravce a pro vegetariány je dobrý nastrouhaný sýr na posypání. Pařák dáme do hrnce s vodou a vložíme růžičky brokolice. Osolíme a vaříme v páře krátce na zkus.( ne syrová ne uvařená). Jáhly uvaříme podle návodu 10 minut od doby varu. Do vody přidáme dvě kostky bujónu, který máte rádi a libeček. Nakonec scedíme přes síto. Na pánvi osmažíme kostičky gazdovské slaniny a nakrájenou cibuli(nebo do hotového smaženou cibulku), přidáme brokolici, pokrájenou na větší kusy, propojíme chutě, přidáme jáhly, podle potřeby dosolíme a opepříme. Posypeme petrželkou. Okurkový salát nebo kyselé okurky doplní chutnou krmi.