Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová bomba

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jahody pečlivě očistíme a překrájíme na půlky. Zakysanou smetanu důkladně smícháme s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a teplou rozpuštěnou želatinou, připravenou podle návodu. Ozdobnou misku pečlivě vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Na dno misky rozetřeme trochu smetanového krému. Na něj rozložíme část piškotů a pokapeme je rumem. Na piškoty naskládáme pokrájené jahody. Celý postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience. Několik jahod si necháme stranou na ozdobu. Naplněnou formu vložíme do chladničky, alespoň na 3 hodiny, aby smetanový krém dobře zatuhl. Potom jahodovou bombu vyklopíme, nakrájíme na porce a dozdobíme zbylými čerstvými jahodami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Vladenka |14. května 2013
Už aby byly české jahody, krásně voňavé. Odpovědět
A |14. května 2013
luxusní Odpovědět
Maja.Zadrapova |14. května 2013
vypadá skvěle :) Odpovědět
michelle4|22. května 2013
vyzkouším Odpovědět
uuu|14. května 2013
nádherná Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!