V misce důkladně promícháme zakysanou smetanu, měkký tvaroh a moučkový + vanilkový cukr. Směs vyšleháme šlehačem do hladké a husté hmoty, kterou dochutíme trochou čerstvé vymačkané limetkové (citronové) šťávy a špetkou najemno ustrouhané limetkové (citronové) kůry. Vychlazenou smetanu na šlehání spolu se ztužovačem promícháme v míse, kterou jsme nechali chvíli chladit v ledničce, tak aby ve smetaně nebyly hrudky a vyšleháme dotuha. Šlehačku po menších částech zlehka promícháme s našlehaným ochuceným tvarohem tak, aby vznikla hladká a nadýchaná hmota. Do velké vychlazené mísy nepravidelně vrstvíme tvaroh, na kousky pokrájené jahody a vafle. Povrch jahodovo-tvarohové mísy můžeme pokapat jahodovým sirupem nebo toppingem. Dozdobíme půlkami jahod.