TĚSTO: 150 g polohrubé mouky, 4 vejce, 120 g moučkového cukru, 4 lžíce kakaa, lžička prášku do pečiva. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva a kakao a a vše smícháme. Nakonec pomalu vmícháme do tuha ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozprostřeme na pečicí papír a roládu pečeme 8 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Ihned po vyjmutí na ni položíme další plát pečicího papíru, srolujeme a necháme vychladnout. NÁPLŇ: 1 plechovka jahodového kompotu, 1 jahodový pudinkový prášek, 200 g másla. NA OZDOBU: 1 balení smetany na šlehání, ztužovač šlehačky a hrst čerstvých jahod. Jahodový kompot scedíme. Scezenou šťávu doplníme vodou do 400 ml a ve směsi rozmícháme pudinkový prášek. Krátce povaříme a necháme zchladnout. Poté vyšleháme s máslem a zbylými jahodami z kompotu. Ušleháme smetanu se ztužovačem. Roládu zbavíme pečicích papírů, potřeme ji krémem, zabalíme a ozdobíme šlehačkou a čerstvými jahodami.