Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová Šarlota

Autor receptu: najkuchtickalenka (135 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
39× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do rajnice dáme jahodovú šťavu, vysypeme do nej želatínu a necháme 5 minút stáť. Potom zahrievame na slabom ohni a stále miešame, kým sa želatína nerozpustí. V miske zmiešame žĺtka, práškový aj vanilínový cukor a zmes postupne za stáleho miešania pridávame k rozpustenej želatíne. Niekoľko minút ešte zahrievame na najslabšom ohni a stále miešame, kým zmes nezačne hustnúť. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Do čiastočne vychladnutej zmesi pridáme tvaroh a kyslú smotanu a dobre rozmiešame. 100 g jahôd rozmixujeme s lyžicou práškového cukru. Zvyšnú časť jahôd nakrájame na plátky. Dno a boky tortovej formy vyložíme piškótami, ktoré si podľa potreby nakrájame. Na piškóty nalejeme polovicu želatínovej hmoty, pokvapkáme rozmixovanými jahodami a poukladáme niekoľko plátkov jahôd. Na jahody vylejeme zvyšnú časť želatínového krému a zarovnáme. Šarlotu uložíme najmenej na 4 hodiny do chladničky, ale lepšie je ak ju necháme v chlade celú noc. Po vychladení Šarlotu vyberieme z tortovej formy (odstránime boky formy) a povrch ozdobíme plátkami jahôd a nasekanými pistáciami. Šarlotu preložíme na tanier, okolo nej nalejeme niekoľko rozmixovaných jahôd a posypeme sekanými pistáciami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martinnatr |14. června 2013
nádhera Odpovědět
eliska.staubertova |14. června 2013
vypada to nadherně Odpovědět
VER98 |14. června 2013
OK:) Odpovědět
Gogosek |14. června 2013
nádhera Odpovědět
Trrri |29. května 2013
na tom bych si asi dobře ulítla :)) Odpovědět
A |14. května 2013
luxusní Odpovědět
zajdixs |12. května 2013
krásné :) Odpovědět
water |10. května 2013
zkusím :-) Odpovědět
Vlasta78 |8. května 2013
dobrý recept Odpovědět
mamina1985 |8. května 2013
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!