Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová šarlotka

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Z citronu vymačkáme šťávu. 2) Jahody rozmačkáme, přidáme 50 g cukru a citronovou šťávu a promícháme. 3) Dvě třetiny této směsi zahříváme. Přidáme 80 g cukru. 4) Želatinu namočíme do studené vody a přidáme do směsi. 5) Po chvíli přidáme ke směsi i smetanu a chvilku povaříme. 6) Dno dortové formy vyložíme piškoty, nalijeme trochu směsi, abychom mohli obložit piškoty i stěny formy. Dolijeme zbytek směsi. 7) Nalijeme zbylou třetinu jahodového pyré, přidáme čerstvé jahody a chladíme aspoň 2 hodiny v lednici.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
to vypadá roztomile Odpovědět
asona |7. července 2015
-+-- Odpovědět
sonizna |17. září 2014
Jahody jsou bohaté na vitamin C – 8 kusů jahod vystačí na denní dávku vitaminu C dospělého člověka. Odpovědět
objev |9. září 2014
Existují jen tři druhy jahod (liší se chutí, šťavnatostí, barvou a velikostí), ale existují desítky odrůd jahod. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!