Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová vodka

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Jahodová vodka je jako časová schránka, která vás kdykoliv přenese do slunečného června, kdy vrcholí sezóna jahod. Můžete ji pít vychlazenou jen tak nebo s ní něco ochutit - moučník, pohár nebo třeba sklenku perlivého sektu.

Množství: 750 ml
Obtížnost: Snadné
Příprava: 15 min.
+ macerování

Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Jahody opatrně omyjte a odstraňte stopky. Naskládejte celé jahody do uzaviratelné cca 1litrové sklenice. (Já používám sklenici Korken z IKEA.) Zalijte je vodkou. Láhev od vodky můžete uschovat na finální produkt. Sklenici dobře uzavřete a nechte 1 týden macerovat na tmavém a chladném místě.
  2. Potom sceďte přes jemné síto a ochucenou vodku nalijte do lahve. Přisypte cukr, uzavřete láhev a protřepte. Nechte stát a občas protřepávejte, až se cukr rozpustí. Podávejte vychlazené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!