Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová zmrzlinka

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V malé misce důkladně utřeme žloutky, ve velké míse ušleháme z bílků sníh. Do ušlehaných bílků postupně vsypáváme krupicový cukr smíchaný s vanilkovým (vanilkový nemusí být) po lžících a pokaždé dobře zašleháme. Vyšleháme hustou smetanu a pomalu do ní metlou vmícháme sníh, utřené žloutky a rozmixované jahody. Směs dáme přes noc do mrazničky. Hotovou zmrzlinu můžeme vykrajovat různě velkými naběračkami a ozdobit jahodami a šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petra22 |28. března 2013
super :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!