Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodové čatní

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme najemno. 2) Cibule nakrájíme na tenká půlkolečka. 3) Jahody zbavíme stopek a nakrájíme na čtvrtiny. 4) Z citronu získáme šťávu a kůru. 5) Do 150 ml vody dáme všechny ingredience kromě jahod, citronové šťávy a kůry. 6) Vaříme až se cukr rozpustí, poté přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme probublávat asi 40 minut. Směs nám zhoustne. 7) Přidáme jahody a vaříme ještě 25 minut. Stále mícháme. 8) Nakonec přidáme citronovou šťávu a kůru a krátce povaříme. 9) Plníme do nahřátých sklenic, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. 10) Skladujeme v temnu a chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
super Odpovědět
objev |11. června 2015
Toto čatní je ostré, z receptu připravíme 5 sklenic o objemu 200 ml (větší objem nedoporučuji, čatní se po otevření rychle kazí). Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!