Nepečený piškotový dort s blůmami
100
6
10
Mouku prosejeme na vál, přidáme změklé máslo, moučkový cukr a žloutky, vypracujeme vláčné těsto a necháme ho v chladu hodinu odležet. Pak naplníme formičky, a pečeme asi 20 minut na 170°C - aby byly spíš světlejší (moje maminka tomu říká "upéct dobleda"). Ještě teplé vyklepeme z formiček. Jahody opláchneme, stopky odtrháme a necháme odkapat. Dortíčky potřeme džemem a poklademe jahodami (podle uvážení celými, půlenými nebo nakrájenými na plátky). Ve šťávě promícháme škrobovou moučku a pískový cukr, za stálého míchání zahříváme. Jakmile začíná poleva houstnout, ihned ji stáhneme z ohně, nalijeme na dortíčky s jahodami a necháme ztuhnout. Dortíčky můžeme ještě přizdobit šlehačkou.