Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodové jednohubky s krémem

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KORPUS : 3 žloutky, 3 bílky, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce cukru krupice, hrnek hladké mouky, 3 lžíce karobu; KRÉM : 3/4 hrnku mléka, 2 lžíce hladké mouky, kostka másla, 1/2 hrnku cukru moučky, 1 vanilkový cukr, jahody na ozdobu Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a krupicového cukru připravíme pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme mouku s karobem. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 8 minut na 200°C, necháme vychladnout a papír sloupneme. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši a za stálého míchání ji necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem, spojíme s kaší a vyšleháme na hladký krém. Z korpusu vykrájíme 48 malých koleček a na polovinu z nich nastříkáme 3/4 krému. Přitiskneme na ně zbylá kolečka a nastříkáme na ně zbylý krém. Na jednohubky připíchneme ozdobnými párátky očištěné rozčtvrcené jahody.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!