TĚSTO 90 g bílků 25 g krupicového cukru 200 g moučkového cukru 110 g mletých mandlí červené potravinářské barvivo JAHODOVÁ NÁPLŇ 90 g změklého másla 3-4 kompotované jahody 1-2 hrnky moučkového cukru Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Smícháme moučkový cukr s mandlemi a barvivem a do směsi lehce vmícháme ušlehaný sníh. Měla by vzniknout poměrně hustá hmota, kterou naplníme cukrářský sáček s rovnou špičkou. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kolečka o průměru asi 3 cm. Necháme nejméně půl hodiny odpočinout. Vložíme do trouby rozehřáté na 140° a 15- 20 minut pečeme. Prvních 10 min. neotevíráme troubu, aby těsto nespadlo. Kolečka necháme vychladnout, než je budeme sundavat z papíru. Jahody rozmačkáme na kaši a ušleháme s máslem a moučkovým cukrem. Vždy na jedno kolečko naneseme cukrářským sáčkem náplň a přiklopíme druhým kolečkem. Hotové makronky skladujeme v chladu v krabici s přístupem vzduchu.