Z bílků ušleháme tuhý sníh. Změklé na menší kousky nakrájené máslo, cukr, vanilkový cukr a horkou vodu vyšleháme do husté pěny. Postupně přidáváme žloutky, hladkou mouku prosetou s kypřícím práškem a nakonec opatrně do těsta vmícháme sníh. Omyté jahody necháme na sítu okapat, připravíme si košíčky (nebo formu) na muffiny cca o prům. 7cm. Košíčky naplníme těstem asi do 1/3 výšky a do každého vložíme jednu celou jahodu. Košíčky pak doplníme zbylým těstem asi do 2/3 , aby jahoda byla skoro skrytá. Muffinky opatrně přeložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180° asi 20 minut. Po upečení muffinky necháme úplně vychladnout, každý kousek ještě ozdobíme čerstvou jahodou a posypeme moučkovým cukrem.