Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodové nanuky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jahody rozmixujeme na kaši a promícháme je s polovinou cukru. Směs necháme asi 5 minut povařit na mírném ohni za stálého míchání, aby se jahody nepřipálily. Povařené jahody odstavíme, necháme chvíli vychladnout a propasírujeme přes husté sítko. Studený jahodový protlak pečlivě vmícháme do vychlazeného měkkého tvarohu. Přidáme zbylý cukr a vše vyšleháme elektrickým mixérem na hladký krém. Hmotu rozdělíme do kelímků (např. od jogurtu) a do středu vtlačíme dřívko. Nanuky dáme na 2 hodiny zmrazit. Před konzumací ponoříme kelímky s nanuky na chvilličku do horké vody, aby se zmrzlina lépe vyklopila. Ihned podáváme a nakrájenými čerstvými jahodami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

AdyDari |27. května 2013
dobrůtka!!! :) Odpovědět
Aidel |26. května 2013
Skvělé osvěžení :-) Odpovědět
Michi |24. května 2013
like Odpovědět
JitkaS. |24. května 2013
ukládám Odpovědět
katy9 |23. května 2013
dobrota Odpovědět
Hrabča |22. května 2013
super Odpovědět
eviti |21. května 2013
dělám podobně - dobré Odpovědět
miuka |21. května 2013
tohle vyzkouším. rozhodně budou o 100% lepší než kupované Odpovědět
vera.sucha.50 |21. května 2013
něco na mlsání a dobře to vypadá Odpovědět
junkie09 |21. května 2013
vypadají výborně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!