Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodové oválné košíčky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto:150g másla, 100g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 300g hladké mouky, 2 žloutky, máslo na vymazání formiček Náplň: 4 žloutky, 150g moučkového cukru, 300g jahod, 250g měkkého tvarohu, mandlové lupínky na ozdobení Máslo změklé při pokojové teplotě nakrájíme na alé kusky a rychle propracujeme s moučkovým cukrem, hladkou moukou a žloutky na hladké vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky na 2 hodiny odležet. Odleželým těstem pečlivě vyplníme máslem vymazané formičky na oválné košíčky. V troubě vyhřáté na 180° pečeme asi 20minut. Upečené košíčky necháme krátce ve formičkách vychladnout pak je opatrně vyklopíme na kovovou mřížku, aby zcela vychladly. Žloutky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny Očištěné jahody pečlivě omyjeme a necháme na cedníku okapat. Polovinu jahod propasírujeme přes husté síto a spolu s připravenou žloutkovou pěnou je po částech vmícháme do měkkého tvarohu. Vychladlé košíčky naplníme jahodovou pěnou a ozdobíme zbylými jahodami. Posypeme mandlovými lupínky a uložíme na hodinu do chladničky odležet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucy3 |7. dubna 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!