Těsto:150g másla, 100g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 300g hladké mouky, 2 žloutky, máslo na vymazání formiček Náplň: 4 žloutky, 150g moučkového cukru, 300g jahod, 250g měkkého tvarohu, mandlové lupínky na ozdobení Máslo změklé při pokojové teplotě nakrájíme na alé kusky a rychle propracujeme s moučkovým cukrem, hladkou moukou a žloutky na hladké vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky na 2 hodiny odležet. Odleželým těstem pečlivě vyplníme máslem vymazané formičky na oválné košíčky. V troubě vyhřáté na 180° pečeme asi 20minut. Upečené košíčky necháme krátce ve formičkách vychladnout pak je opatrně vyklopíme na kovovou mřížku, aby zcela vychladly. Žloutky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny Očištěné jahody pečlivě omyjeme a necháme na cedníku okapat. Polovinu jahod propasírujeme přes husté síto a spolu s připravenou žloutkovou pěnou je po částech vmícháme do měkkého tvarohu. Vychladlé košíčky naplníme jahodovou pěnou a ozdobíme zbylými jahodami. Posypeme mandlovými lupínky a uložíme na hodinu do chladničky odležet.