Jahodové věnečky
100
18
24
Polevu nasekáme na kousky a při mírné teplotě rozpustíme, smícháme ji se smetanou a likérem, ale už nevaříme! Přikryté dáme přes noc do ledničky. Mouku, cukr, sůl, máslo a vejce zpracujeme na hladké těsto, podle potřeby můžeme přidat trošku vody. Zformujeme kouli, zabalíme ji do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do lednice. Těsto pak vyválíme a vložíme do tukem vymazané formy. Přikryjeme pečícím papírem, který zatížíme suchými luštěninami a křehké těsto pečeme při 180° 20-25 minut.Jahody omyjeme, nakrájíme na půlky a rozložíme je na upečený vychladlý korpus. Navrch namažeme krém a dort ozdobíme zbylými jahodami a nahrubo nastrouhanou bílou čokoládou. Dort nakonec pocukrujeme.