Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
PIŠKOTOVÉ TĚSTO: 250 g polohrubé mouky, 5 vajec, 250 g krupicového cukru, 10 lžic horké vody, špetka soli, lžička prášku do pečiva. Cukr ušleháme se žloutky do pěny, přilijeme horkou vodu, přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl a nakonec opatrně vmícháme do tuha ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme asi 25 minut při 170°C. JAHODOVÁ NÁPLŇ: 2 balení tvarohu, 200 g másla, 5 lžic moučkového cukru, 500 g jahod + 2 balení červené dortové želatiny na polití. Jahody rozmixujeme, máslo utřeme s moučkovým cukrem, zašleháme tvaroh a jahody. Náplní pomažeme piškot a nakonec potřeme červenou želatinou připravenou dle návodu na obalu.