Marcipánový dort
100
9
9
PIŠKOT (plech asi 20x30 cm): 5 vajec, 100 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky. Ušlehat bílky s polovinou cukru, žloutky šlehat 4 minuty s druhou polovinou, pak zlehka vmíchat střídavě bílky a mouku. Péct na 180° asi 18 minut. KRÉM JAHODOVÝ: 500 ml šťávy z jahodového kompotu, 200 g cukru krupice, 52 g jahodového pudinku, 2 menší lžíce polohrubé mouky Vše svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 350 g másla. (Krému je poměrně hodně.) DOKONČENÍ: Poklást kompotovanými jahodami z cca 2 plechovek a zalít želatinou připravenou podle návodu ze 2 balíčků dortového želé. Želatinu můžeme zlehka dobarvit červenou potravinářskou barvou barvou.