Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodové větrníčky

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vodu s olejem vlijeme do kastrolu, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Vmícháme mouku a vzniklou hmotu restujeme, dokud nezíská pevnou konzistenci. Hmotu přendáme do misky a vyšleháme ji. Ke konci zašleháme vejce. Směsí naplníme cukrářský sáček. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme větrníčky, lehce je pokropíme vodou a při 220°C zprudka pečeme, dokud nevyběhnou. Poté teplotu snížíme na 160°C a dopečeme. Jahody rozmixujeme. Šlehačku promícháme se ztužovačem, osladíme a ušleháme. Nakonec do ní vmícháme jahody. Vychladlé větrníčky rozkrojíme a naplníme jahodovou šlehačkou. Nakonec větrníky pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!