Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Vodu s olejem vlijeme do kastrolu, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Vmícháme mouku a vzniklou hmotu restujeme, dokud nezíská pevnou konzistenci. Hmotu přendáme do misky a vyšleháme ji. Ke konci zašleháme vejce. Směsí naplníme cukrářský sáček. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme větrníčky, lehce je pokropíme vodou a při 220°C zprudka pečeme, dokud nevyběhnou. Poté teplotu snížíme na 160°C a dopečeme. Jahody rozmixujeme. Šlehačku promícháme se ztužovačem, osladíme a ušleháme. Nakonec do ní vmícháme jahody. Vychladlé větrníčky rozkrojíme a naplníme jahodovou šlehačkou. Nakonec větrníky pocukrujeme moučkovým cukrem.