Do vyšší nádoby dáme vejce, cukr krupici a šleháme asi 15 minut do husté bílé pěny. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto vlijeme do dortové formy, do které jsme dali na dno pečící papír. Dáme do předehřáté trouby a na 170°C upečeme. Zkusíme špejlí zda je těsto uprostřed upečené a nelepí se. Necháme trochu vychladnout a z formy vytáhneme na rovnou podložku, nejlépe na sítko.
Upečený korpus 2 x prořízneme, spodní díl potřeme krémem, přiklopíme střední díl, potřeme krémem a přiklopíme vrchní díl.
Celý dort potřeme tenkou vrstvou krému. Nahoru naskládáme přepůlené jahody, zalijeme tuhnoucí želatinou a boky obsypeme mandlovými lupínky, dozdobíme.
Krém:
500 ml mléka uvedeme do varu, přidáme zbytek mléka ve kterém jsme rozmíchali pudingy a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladit a občas promícháme. Máslo rozšleháme a po částech zašleháme puding, podle chuti zašleháme cukr a aróma.
Jahodová poleva:
Sirup a 600 ml vody uvedeme do varu - nesmí vařit.
Vlijeme zbytek vlažné vody, ve které jsme rozmíchali želatinu a mícháme, až se vše spojí. Podle chuti přidáme cukr a rozmícháme. Když začne želatina tuhnout ihned nalijeme na jahody.