Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový dort

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(2 hlasy)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Do vyšší nádoby dáme vejce, cukr krupici a šleháme asi 15 minut do husté bílé pěny. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto vlijeme do dortové formy, do které jsme dali na dno pečící papír. Dáme do předehřáté trouby a na 170°C upečeme. Zkusíme špejlí zda je těsto uprostřed upečené a nelepí se. Necháme trochu vychladnout a z formy vytáhneme na rovnou podložku, nejlépe na sítko.
  2. Upečený korpus 2 x prořízneme, spodní díl potřeme krémem, přiklopíme střední díl, potřeme krémem a přiklopíme vrchní díl. Celý dort potřeme tenkou vrstvou krému. Nahoru naskládáme přepůlené jahody, zalijeme tuhnoucí želatinou a boky obsypeme mandlovými lupínky, dozdobíme.
  3. Krém: 500 ml mléka uvedeme do varu, přidáme zbytek mléka ve kterém jsme rozmíchali pudingy a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladit a občas promícháme. Máslo rozšleháme a po částech zašleháme puding, podle chuti zašleháme cukr a aróma.
  4. Jahodová poleva: Sirup a 600 ml vody uvedeme do varu - nesmí vařit. Vlijeme zbytek vlažné vody, ve které jsme rozmíchali želatinu a mícháme, až se vše spojí. Podle chuti přidáme cukr a rozmícháme. Když začne želatina tuhnout ihned nalijeme na jahody.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |22. července 2014
***** Odpovědět
lucka9 |28. března 2013
vyzkouším Odpovědět
slava |18. března 2013
vyzkouším Odpovědět
klara4 |19. února 2013
nádherné Odpovědět
betka |19. února 2013
krásný Odpovědět
zuzi |18. února 2013
vyzkouším Odpovědět
Georgina |8. ledna 2013
jahůdky můžu Odpovědět
liza |7. ledna 2013
ukládám na léto Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!