TĚSTO: 3 vejce, 150g cukru krupice, 150g hrubé mouky, 3 lžíce kakaa, jahodový džem, tok a hrubá mouka na formu KRÉM: 5 dl mléka, 2 vejce, 2 lžíce rumu (nemusí být), 2 lžíce škrobové moučky, 4 lžíce cukru, 300g másla OZDOBA: jahody a čokoláda Žloutky utřeme s polovinou cukru do husté pěny, postupně přidáváme asi 3 lžíce horké vody a zašleháme. Bílky ušleháme se lžící studené vody na tuhý sníh a zašleháme druhou polovinu cukru. Vymažeme a vysypeme dvě malé dortové formy, polovinu těsta obarvíme kakaem a oba korpusy upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé korpusy vodorovně prokrojíme, potíráme krémem a jahodovým džemem - střídavě spojujeme tmavé a světlé pláty. Povrch dortu potřeme krémem, poklademe kousky jahod a posypeme hoblinami čokolády.