Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový dort - do 2 malých forem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 3 vejce, 150g cukru krupice, 150g hrubé mouky, 3 lžíce kakaa, jahodový džem, tok a hrubá mouka na formu KRÉM: 5 dl mléka, 2 vejce, 2 lžíce rumu (nemusí být), 2 lžíce škrobové moučky, 4 lžíce cukru, 300g másla OZDOBA: jahody a čokoláda Žloutky utřeme s polovinou cukru do husté pěny, postupně přidáváme asi 3 lžíce horké vody a zašleháme. Bílky ušleháme se lžící studené vody na tuhý sníh a zašleháme druhou polovinu cukru. Vymažeme a vysypeme dvě malé dortové formy, polovinu těsta obarvíme kakaem a oba korpusy upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé korpusy vodorovně prokrojíme, potíráme krémem a jahodovým džemem - střídavě spojujeme tmavé a světlé pláty. Povrch dortu potřeme krémem, poklademe kousky jahod a posypeme hoblinami čokolády.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Bábrle Inka |15. února 2013
To jsem tomu dala, mouky má být jen 150g - už jsem to opravila. To byl opravdu nemilý překlep, moc se omlouvám. Odpovědět
slavuska |14. února 2013
tý mouky má být kolik? 510? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!