Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový džem 2

Autor receptu: aknalb (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • gelfix Extra, 2 balení
  • 1-2 lžíce citronová šťáva
  • 1 kg cukr krupice
  • 2 kg jahody

Pracovní postup:

Jahody omýt ,nechat oschnout a nakrájet na kousky . Želirovací přípravek smíchat s pár lžícemi cukru .Část jahod rozmixovat a smíchat s druhou částí nakrájených jahod ,přívést k varu ,přidat přípravek s cukrem a 1 min vařit ,přidat zbylý cukr a vařit 5 minut .Pak přidat citronovou štávu .Během veření odebírat pěnu. Předehrát si troubu na 60°C a myté skenice dáme nahřát na plech do trouby . Džem je hotový když trošku kápnem na talířek a po vychladnutí zhoustne . Horký džem plníme do nahřítých sklenic a obrátíme na 10 minut dnem vzhůru .

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zdenka.r |5. července 2013
ukládám Odpovědět
H-D |30. června 2013
supééér Odpovědět
Georgina |28. června 2013
o.k. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!