Jahody přebreme, důkladně očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Necháme je okapat a nakrájíme na menší kousky. Jahody dáme do kastrolu, přiklopíme a rychle uvedeme do varu. Pak poklici sundáme a jahody necháme na mírnějším plameni za stálého míchání probublávat, až se alespoň třetina šťávy odpaří. Omyté meruňky vypeckujeme a nakrájíme na malé kostičky. Podle návodu na sáčku přidáme k jahodám želírovací přípravek (zvolíme si, který nám vyhovuje nejvíce), nakrájené meruňky a cukr. Mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté vaříme ještě asi 5-8 minut. Pěnu, která se na povrchu džemu vytvoří, sebereme a kastrol odstavíme. Necháme několik minut stát a je-li to nutné, znovu sebereme pěnu. Pak naběračkou rozlijeme horký džem do čistých sklenic a ty pevně uzavřeme víčky, pak je vložíme do zavařovacího hrnce a džem sterilujeme při 85° asi 20 minut.