Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový koláč (tarte aux fraises)

Autor receptu: pajunc (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vejce řádně ušleháme s cukrem, šleháme nejméně 15 minut. Do směsi přidáme mleté mandle, mouku a pomalu přiléváme smetanu. Pečlivě zamícháme.
  2. Část jahod vyskládáme na dno formy a přelijeme těstem. Zbytek ovoce poklademe na povrch a dáme péct do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme cca 20 minut, upečený koláč pocukrujeme a podáváme teplý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martinnatr |2. června 2013
super Odpovědět
petra.stefanova.7 |30. května 2013
recept vypadá dobře, ráda vyzkouším Odpovědět
sari |28. května 2013
super Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Zkusím také, vypadá to lákavě, určitě vyzkouším ;-) Odpovědět
A |11. května 2013
hned bych ochutnala Odpovědět
xxPPxx |6. května 2013
vypada bajecne, musim vyzkouset Odpovědět
sussan |2. dubna 2013
Už aby byly domácí jahody... :) Odpovědět
vii |28. března 2013
Taky se těším, až to ochutnáme. Odpovědět
zdenkai |28. března 2013
určitě vyzkouším,vypadá moc dobře Odpovědět
Jana Papikova|19. května 2017
Me to uplne pripomnelo bublaninu od babicky! Priste vyzkousim s visnema a budu zpatky v detstvi! Jen tohle bylo jeste lahodnejsi - smetana dela divy ;-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!