Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Vejce řádně ušleháme s cukrem, šleháme nejméně 15 minut.
Do směsi přidáme mleté mandle, mouku a pomalu přiléváme smetanu.
Pečlivě zamícháme.
Část jahod vyskládáme na dno formy a přelijeme těstem.
Zbytek ovoce poklademe na povrch a dáme péct do trouby vyhřáté na 190°C.
Pečeme cca 20 minut, upečený koláč pocukrujeme a podáváme teplý.
Zkusím také, vypadá to lákavě, určitě vyzkouším ;-)
Odpovědět
A |11. května 2013
hned bych ochutnala
Odpovědět
xxPPxx |6. května 2013
vypada bajecne, musim vyzkouset
Odpovědět
sussan |2. dubna 2013
Už aby byly domácí jahody... :)
Odpovědět
vii |28. března 2013
Taky se těším, až to ochutnáme.
Odpovědět
zdenkai |28. března 2013
určitě vyzkouším,vypadá moc dobře
Odpovědět
Jana Papikova|19. května 2017
Me to uplne pripomnelo bublaninu od babicky! Priste vyzkousim s visnema a budu zpatky v detstvi! Jen tohle bylo jeste lahodnejsi - smetana dela divy ;-)
Odpovědět