Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový kompot

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na nálev smícháme cukr s kyselinou citronovou a zalijeme vodou. Za stálého míchání necháme cukr rozpustit a projít varem. Poté sejmeme z ohně. Když má nálev přibližně 60°C, zalijeme jím omyté a otrhané jahody, které jsme přendali do mísy. Jahody musejí být potopeny. Nádobu překryjeme poklicí a uložíme v chladu. Po 4 hodinách nálev od jahod slijeme a jahody rozdělíme do nahřátých sklenic. Nálev ohřejeme téměř k varu a nalijeme ho na jahody ve sklenicích a uzavřeme. Vložíme je do sterlačního hrnce s horkou vodou a sterilujeme při 85°C 17 minut. Po ukončení sterilace sklenice vyjmeme a vychladíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!