Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový moučník od babičky

Autor receptu: dajul (249 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(15 hlasů)
Ohodnotit recept
84× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce s cukrem šleháme 10 - 15 minut až nám vznikne hustá pěna. Lehce vmícháme mouku a těsto stejnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme dočervena. Jahody z konzervy vylijeme na sítko, necháme okapat a šťávu odložíme bokem. Smetany ušleháme se ztužovači dotuha. Vychladlý piškot rozřežeme na polovinu a jednu tence potřeme ušlehanou smetanou. Poklademe okapanými jahodami a potřeme zbylou ušlehanou smetanou - trochu si necháme na potření povrchu. Přiklopíme druhou polovinou piškotu, potřeme smetanou a pocákáme uvařeným skoro chladným pudingem. Z 250 ml šťávy z jahod a poloviny pudingového prášku uvaříme pudink a jak bude skoro chladný ale ještě tekoucí, tak moučník požíháme sem a tam.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |24. září 2014
Čím je jahoda voňavější, tím bude sladčí. Odpovědět
Alpenrose |22. července 2014
**** Odpovědět
slu |14. června 2014
zajímavý recept Odpovědět
nikita066 |14. června 2013
hm, to bych prubla Odpovědět
slava |14. června 2013
vyzkouším Odpovědět
macik |9. června 2013
zkusim Odpovědět
T3r3z |4. června 2013
Nejlepší je používat papír na pečení :-) Odpovědět
JanaB |28. května 2013
Dala bych si. 1+ Odpovědět
Aidel |14. května 2013
Paráda :-) Odpovědět
Konato |9. května 2013
Nádhera, jen se zakousnout. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!