Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový moučník od babičky

Autor receptu: dajul (249 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(15 hlasů)
Ohodnotit recept
84× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce s cukrem šleháme 10 - 15 minut až nám vznikne hustá pěna. Lehce vmícháme mouku a těsto stejnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme dočervena. Jahody z konzervy vylijeme na sítko, necháme okapat a šťávu odložíme bokem. Smetany ušleháme se ztužovači dotuha. Vychladlý piškot rozřežeme na polovinu a jednu tence potřeme ušlehanou smetanou. Poklademe okapanými jahodami a potřeme zbylou ušlehanou smetanou - trochu si necháme na potření povrchu. Přiklopíme druhou polovinou piškotu, potřeme smetanou a pocákáme uvařeným skoro chladným pudingem. Z 250 ml šťávy z jahod a poloviny pudingového prášku uvaříme pudink a jak bude skoro chladný ale ještě tekoucí, tak moučník požíháme sem a tam.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Gabrielle |3. května 2013
vyzkouším Odpovědět
olma |18. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
renda9 |30. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Anna1960 |27. března 2013
až budou domácí jahody vyzkouším Odpovědět
any20 |19. března 2013
krásný..vyzkouším Odpovědět
slava |18. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Peťule.m |18. března 2013
mnamka :) Odpovědět
roxana-zdena |15. března 2013
Ten je fakt lákavý ! Odpovědět
any20 |14. března 2013
vyzkouším vypadá dobře Odpovědět
vii |14. března 2013
Upeče dětičkám na oslavu :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!