Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový moučník od babičky

Autor receptu: dajul (249 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(15 hlasů)
Ohodnotit recept
84× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce s cukrem šleháme 10 - 15 minut až nám vznikne hustá pěna. Lehce vmícháme mouku a těsto stejnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme dočervena. Jahody z konzervy vylijeme na sítko, necháme okapat a šťávu odložíme bokem. Smetany ušleháme se ztužovači dotuha. Vychladlý piškot rozřežeme na polovinu a jednu tence potřeme ušlehanou smetanou. Poklademe okapanými jahodami a potřeme zbylou ušlehanou smetanou - trochu si necháme na potření povrchu. Přiklopíme druhou polovinou piškotu, potřeme smetanou a pocákáme uvařeným skoro chladným pudingem. Z 250 ml šťávy z jahod a poloviny pudingového prášku uvaříme pudink a jak bude skoro chladný ale ještě tekoucí, tak moučník požíháme sem a tam.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jebik|20. dubna 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!